Betfair

Du har säkert hört talas om Betfair men kanske inte riktigt greppat vad just du har för nytta av denna nya tjänst. Betfair är helt enkelt en oddsbörs där spelare har möjlighet att möta andra spelare för att på egen hand kunna sätta egna odds och agera som bookmakers. Fantastiskt för alla oss som älskar odds och alla typer av tips och betting. Som spelare på odds kan man antingen välja att satsa på att ett visst utfall ska hända eller inte – det är det här som går under beteckningarna att spela och att boka. Betfair har miljontals användare över hela världen, som alla är trogna och entusiastiska spelare med samma intressen som du – att ha roligt och förhoppningsvis vinna pengar samtidigt.

Spännande att spela på odds

Det är alltid spännande att spela på odds och sportevenemang av olika slag, mycket eftersom utfallet och resultatet ligger långt utanför den egna påverkningsbara zonen. Du kan helt enkelt inte kontrollera vilket lag eller spelare som vinner eller gör mål, även om du kanske skulle vilja ibland. Det gör bara tjusningen med spelet ännu större, och det blir naturligtvis ännu mer spännande att se en match om du har satsat pengar på vem som vinner och går vidare i serien. Kanske har du rent av satsats tillsammans med dina polare, eller satsat mot dem – vilket gör matchen ännu mer spännande och jublet ännu större när det lag du tippat som vinnare faktiskt tar hem segern. För oss som älskar spel och testat på de vanliga varianterna finns det ingen anledning att inte prova odds och betting. Betfair är då den perfekta mötesplatsen för att träffa andra spelare och hänga med i spelvärldens alla vändningar.

"Spela" och "boka"

Det är inte svårt att begripa sig på Betfair, även för en spelare som aldrig tidigare kommit i kontakt med odds och betting. Det finns flera begrepp och termer som är speciella för Betfair, men sajten erbjuder videos och guider som tydligt förklarar upplägget och de vanligaste orden på ett mycket lättförståeligt sätt. Det hela handlar alltså om att spela och gissa på vad som ska hända i en viss match. Termen "spela" betyder att man satsar på att något ska hända, medan termen "boka" betyder motsatsen, att man satsar på att något inte ska inträffa. Det finns också möjlighet att säkra sina vinster genom något som kallas "hedging", vilket är en term lånad från finansvärlden. Det finns dessutom möjlighet att spela dubbelt, det vill säga att både spela och boka på samma match, vilket gör att du både vinner och förlorar oavsett utfall. Gör du det till olika odds har du verkligen säkrat dina vinster på ett mycket smart sätt.

Ett exempel

Ett exempel på hur detta kan fungera i praktiken är till exempel huruvida den franska laget PSG med Zlatan i spetsen ska vinna Champions League eller inte. Du kan då välja att både "spela" och "boka" samtidigt, det vill säga spela på både att det kommer att hända och att det inte kommer att hända. Genom att göra såhär har ju alla möjliga utfall täckts och du kommer att både vinna och förlora oavsett vad som händer. Dina satsningar tar alltså ut varandra och det är det här som Spela-Boka principen innebär. Detta blir extra spännande när oddsen börjar röra sig upp och ner inför en viktig match eller event, och du kan då utnyttja detta genom att spela eller boka eftersom man naturligtvis vill ha så låga odds som möjligt när man bokar och så höga odds som möjligt när man spelar.

Passa på att utforska Betfair du också, det nya sättet att spela som verkligen tar odds och betting till helt nya höjder. Det är inte bara roligt, det finns också stora chanser att vinna rejält med pengar om du satsar rätt och har turen på din sida.